Byggtec bygger Friidrotts- och sportarenan på Gavlehov

19maj

Nu står det klart att företaget Byggtec Gävleborg AB vunnit upphandlingen för Friidrotts- och sportarenan på Gavlehov. Bygget beräknas starta efter sommaren och arenan planeras stå klar till vintern 2015.

Gavlefastigheter har nu gjort tilldelningsbeslut utifrån de inkomna anbuden för Friidrotts- och sportarenan. Anbudsgivare var företagen Byggtec, NCC och PEAB.

- Anbudsutvärderingen bygger på att ett antal "skall" krav måste uppfyllas. Alla anbudsgivarna klarade "skall" kraven och eftersom Byggtec hade lägsta priset så har de blivit utsedda till entreprenör för projektet, säger Bo Rickegård, byggchef Gavlefastigheter AB.

Den totala ytan för Friidrotts- och sportarenan är 17500 m2 och kommer bestå av sporthall, träningshall och friidrottshall. Antal sittplatser blir cirka 2000 i sporthallen och det planeras för 500-1000 åskådarplatser i friidrottshallen. Friidrottshallen kompletteras även med uppvärmningsbanor i anslutning till rundbanan. Detta ryms inom ramen för budgeten på 200 mnkr som fullmäktige sen tidigare tagit beslut om.

I februari presenterades Byggtec som totalentreprenör för bygget av fotbollsarenan på Gavlehov och nu i veckan tog de emot beskedet att de även fått tilldelningsbeslut för Friidrotts- och sportarenan.

- Det här beskedet känns så klart jättekul och väldigt inspirerande för oss. Det blir ett rejält bygguppdrag för oss och vi ser en mängd samordningsmöjligheter då bygget av arenorna sker parallellt i tid och vi kan nyttja våra resurser på ett ändå effektivare sätt, säger Jan-Erik Silfverberg, VD Byggtec Gävleborg AB.

Sidan uppdaterades senast 19 maj 2014