Nolla sabbet med Leo Razzak, Frida Scar och Jireel

19feb

Cirka 700 elever bjöds in till en inspirerande eftermiddag med temat Nolla sabbet. På scenen fanns sociala entreprenören och skådespelaren Leo Razzak, rapparen Frida Scar och Jireel som nyligen utsetts till både årets artist och årets nykomling.

Den 13 och 14 februari 2018 bjöd Gavlefastigheter och Gävle Teaterförening in cirka 700 elever till en inspirerande eftermiddag med temat Nolla sabbet. Genom goda förebilder vill vi inspirera eleverna till att tro på sig själva och välja sin egen framtid. Till vår hjälp hade vi anlitat den sociala entreprenören och skådespelaren Leo Razzak, rapparen Frida Scar och Jireel som nyligen utsågs till årets artist på P3 Guld och årets nykomling på Grammisgalan.

Eventet ägde rum på Gävle Teater, som i sig är ett gott exempel på en vacker byggnad som bevarats i många år. Gävle Teaterförening ville med eventet synliggöra detta ämne genom inspiration, erfarenheter och underhållning på Gävle Teaters scen. På så vis blir teatern en kulturell arena för erfarenhet och upplevelser ur olika perspektiv.

Skadegörelsekostnaderna på grundskolorna har minskat från nästan 2 miljoner kronor under 2010 till 727 000 kronor under 2017. Eftersom kostnaden sjunkit bestämde vi oss för att införa en nollvision och arbeta för att minska kostnaden för skadegörelse på skolorna till noll kronor. Fram till 2017 har arbetet gått under namnet Sabba Suger. Men för att markera den nya inriktningen bytte vi namn förra året. Tillsammans med eleverna och personalen i skolorna ska vi Nolla sabbet.

Det här är inte ett arbete som vi kan klara enbart på egen hand. Vi kommer därför att ta hjälp av elever, lärare, rektorer och andra som finns på skolorna. Tillsammans kan vi faktiskt stoppa skadegörelsen och Nolla sabbet.

Sidan uppdaterades senast 19 februari 2018