Ett lyft för Andersbergsskolan – Gavlefastigheter
  1. Hem
  2. Aktuellt
  3. Ett lyft för Andersbergsskolan

Ett lyft för Andersbergsskolan

Efter en omfattande renovering kan Andersbergsskolan välkomna elever och personal till moderna och fräscha lokaler i hjärtat av Andersberg. Renoveringen är en del av den politiska satsningen Stadsdelslyftet med målet att Andersberg ska vara en trygg plats att vara stolt över.

En skola för framtiden

Renoveringen av Andersbergsskolan påbörjades i juni 2023 och har genomförts i två etapper. Byggnaderna färdigställdes lagom till vårterminens skolavslutning. Arbetet på skolgården kommer att pågå ytterligare några månader.

Med flera grundskolor runt omkring har Andersbergsskolan anpassats till en F-3-skola. Det betyder att de yngre barnen kan fortsätta gå i skolan nära hemmet enligt närhetsprincipen. Tre parallella klasser med totalt 300 elever kan nu inrymmas i lokalerna.

En positiv förändring för hela området

Helen Walfridsson som är byggprojektledare på Gavlefastigheter har ansvarat för renoveringen.

Det har varit jättekul att få vara en del av det här projektet. Utan att behöva flytta en enda vägg har vi fått till riktigt härliga lokaler för verksamheten. Den nya gården har också mycket att erbjuda, det finns något för alla, berättar Helen Walfridsson.

Invändig renovering

Skolan har genomgått en omfattande renovering där alla ytskikt fått ett rejält lyft, inklusive nya tak och golvmattor. Viktiga inventarier såsom kök, WC-utrustning, innerdörrar och tekniska system har också bytts ut. Ny belysning och akustikåtgärder har installerats för att skapa en förbättrad arbetsmiljö för både elever och personal.

En förändring som gett stor effekt är att de tidigare små gallerbeklädda fönstren nu har ersatts med större fönster, som släpper in mer dagsljus och skapar en trevligare atmosfär i klassrummen.

Ljusa, fräscha klassrum.

Skolbiblioteket.

Möblering med omtanke

Möbelpoolen har spelat en central roll i projektet. Anna Jansson, koordinator på Möbelpoolen har varit drivande i processen med att möblera.

Jag har planerat tillsammans med biträdande rektor hur alla rum i skolan ska möbleras. Vi har samverkat med möbelleverantörer och beställt alla möbler, både nya och återbrukade, berättar Anna Jansson.

Projektet har varit både roligt och utmanande med många rum att fylla och leveranser att samordna.

Det roligaste har varit att rita upp personalrummet tillsammans med vår leverantör och påverka utformningen med färger och möblering, säger Anna Jansson.

Personalrummet i harmoniska naturfärger.

Ett lugn och skönt vilorum.

Nya utemiljöer för alla

Den nya skolgården erbjuder något för alla elever med en mångfald av aktiviteter och lekytor. Andersbergsskolans forna klätternät har återvänt, nu i en modern och uppdaterad version. Utöver det finns flera nya lekredskap som inspirerar till rörelse och lek, samt en helt ny multisportarena.

Vi tror och hoppas att Andersbergsskolan med denna satsning blir en skola som lärare och elever kan vara stolta över, avslutar Helen Walfridsson.