Sandupptagning på skolor och förskolor

29apr

När våren är här är det dags att ta upp all sand efter vinterns halkbekämpning. Sandupptagning pågår just nu på våra förskolor och skolor.

Snö och kalla nätter under april har gjort att sandupptagningen inte kunnat genomföras så som vi planerat men arbetet är i gång.

Så går arbetet till

Sandupptagningen kan bara göras vid plusgrader dygnet runt. Även om solen visar sig dagtid kan det fortfarande vara minusgrader och halka på kvällar och nätter. Arbetet är mycket väderberoende, så fördröjningar kan ske beroende på om kylan och snön dröjer sig kvar.

Innan arbetet startar vid skolan/förskolan tar personal från Gavle Drift & Service kontakt med verksamheten för att informera om att sandupptagning kommer att ske. 

Först blötläggs asfalten för att motverka spridningen av dammpartiklar och därefter sopas sanden upp. Sedan används en maskin med sugfunktion som tar upp det sista dammet och sanden.

Felanmäl efter 13 maj

Sandupptagningen är ett omfattande arbete. Planen är att sandsopningen vid alla våra fastigheter ska vara klar den 13 maj. Om sandupptagning inte blivit utförd på skolgården/förskolegården efter den 13 maj vänligen kontakta oss genom att skicka in en felanmälan. Felanmälan

Välkommen att kontakta oss om du har funderingar över sandupptagningen.

Sidan uppdaterades senast 29 april 2022