Nolla sabbet bjöd in till event med Albin Johnsén och Imenella

18feb

Gavlefastigheter och Gävle Teaterförening bjöd tillsammans in cirka 600 elever och lärare från skolor och förskolor i Gävle kommun, till en inspirerande eftermiddag med temat Nolla sabbet.

Nolla sabbet står för en nollvision mot skadegörelse i skolorna och genom att skadegörelsesiffrorna fortsätter att minska kan pengarna istället gå till roligare saker. Under 2018 hade vi rekordlåga siffror för skadegörelse och vill då ge tillbaka till elever och lärare för det jobb de gjort. På scenen stod Albin Johnsén tillsammans med Mattias Andréasson följt av Grammisvinnaren Imenella.

Albin Johnsén höll en inspirerande föreläsning om att aldrig ge upp sin dröm. På ett öppet och ärligt sätt berättade Albin sin livshistoria från destruktiva beteenden och missbruk till att bli pappa och uppnå den dröm han haft sedan han var liten, att göra musik. Han både inspirerade och motiverade till att bryta negativa mönster, att aldrig ge upp och våga följa sina drömmar.

Imenella är tidigare känd som Sveriges bästa dansare men har nu även tagit klivet vidare till att göra musik. På grammisgalan i år vann hon pris för årets nykomling. Den tidigare Gävlebon bjöd eleverna på en riktig show med mycket dans och fartfyllda låtar.

Eleverna fick efter showen även tillfälle att prata med och ställa frågor till artisterna, något som var väl uppskattat.

Vi vill passa på att tacka alla som deltog och tack för det jobb ni gör. Tillsammans kan vi faktiskt stoppa skadegörelsen och Nolla sabbet. 

Sidan uppdaterades senast 20 februari 2019